Temperatur i bygget

lørdag, januar 13, 2024

Gammelt industribygg og oppvarming

ABB-bygget er et gammelt og stort industribygg som har sine utfordringer spesielt når det gjelder oppvarming, og det å bevare varmen i bygget. Dette er ikke en ukjent problemstilling, men vi har startet prosjektering for å bedre innetemperaturen på noe sikt.

Vår grunnflate er på nesten 850 kvadratmeter, med en takhøyde som er mye høyere enn det våre besøkende ser ved første øyekast. Antall kubikkmeter som skal varmes opp før varmen når gulvnivået er enormt og vi har dessverre ikke kapasitet eller mulighet til å varme opp bygget til ønsket temperatur.

Prosjektering for oppvarming av lokalet: 
 - 
Bygge mer tak i innegangen ved simulatorene 1,2,3 og 4, samt isolere over taket
- Blåseisolere over simulatorene 5,6 og 7.
- Blåseisolere yttervegger i kafeteria og green.
- Skifte alle varmeovner/varmeelementer

Dette kan gjøres for å bedre situasjonen noe på kort sikt:
- Lukke dørene til simulatorene når man er der, og når man går derfra slik at varmen ikke forsvinner ut døren og ut i intet.
- Ta på seg noe mer tøy i kuldeperioder, langarmet genser.
- Ikke sprengfyre på 28-32 grader på ovenene.

Vi er fullstendig klar over situasjonen og at det blir kaldt i bygget vårt, men vi klarer ikke å løse dette problemet ved å knipse med fingerne og fyre for fullt. Vi har vært i kontakt med ulike utleiefirmaer for bygg varme, og de fraråder oss å leie større fyringsapparater for shockpushe varme inn i lokalet, da varmen kun vil være der kortvarig i 1 - 3 dager, før temperaturen igjen er nede slik det er i dag.

Takk for forståelsen og hjelpen med å holde dører lukket, og ovenene på "normal temperatur". Vær vennlig å ikke still på de selv.